Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

CHP'li Gümüş, 3 bakanlığa birden soru önergesi verdi

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde gıda mühendisleri için 3 bakanlığa birden soru önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde gıda mühendisleri için 3 bakanlığa birden soru önergesi verdi.
Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na soru önergeleri sunan Gümüş, gıda mühendislerinin ciddi bir istihdam sorunu yaşadıklarını ve kamuda yeterli kadro açılmamasının hem bu istihdam sorunlarını çoğalttığını hem de gıda denetimlerini aksattığını dile getirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e soru önergesi veren Gümüş, önergesinde bakanlık bünyesinde çalışan gıda mühendislerinin sayılarının yeterli olup olmadığını sorgulayıp, bakanlıkta yeterli sayıda gıda mühendisi olmamasının gıda denetiminde de aksaklıklara yol açtığını ifade etti.
Gümüş, Milli Eğitim Bakanına sordu: “Üniversitelerde Gıda Mühendisliği bölümleri açılırken ihtiyaç ve istihdam durumu değerlendiriliyor mu?”
CHP Milletvekili Gümüş, Gıda Mühendisleri Odası’nın çalışmalarında sıklıkla çok fazla sayıda üniversitede gıda mühendisliği bölümleri açıldığını ve çoğu gıda mühendisinin alanı dışında işlerde çalıştığının ifade edildiğini söyledi.
Üniversitelerde her yıl açılacak kontenjanların ve yeni açılan üniversitelerde yeni bölümlerin açılmasının piyasa dengesine terk edilmemesi gerektiğini dile getiren Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın planlı bir eğitim politikası ile çalışması gerektiğini belirtti.
Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya dönük hazırladığı soru önergesiyle konuyu gündeme getiren Gümüş, gıda mühendisliği mezun sayılarının son 20 yılda ne kadar arttığını sordu.
Üniversitelerde yeni gıda mühendisliği bölümleri açılırken, piyasada ve devletteki ihtiyaç sayılarının belirlenip belirlenme diğini de soran Gümüş, bakanlığın şu anda ülkemizde gıda mühendisliği mezunu kaç kişi olduğunu ve bu mühendislerin kaçının kendi alanında çalışmakta olduğunu açıklamasını istedi.
Gümüş, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanına “Gıda mühendislerinden ne kadarı alanında çalışıyor?” sorusunu yöneltti.
Gıda Mühendislerinin çalışma hayatındaki durumlarının ne olduğunun incelenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e soru önergesi yönelten Gümüş, tüm bakanlık birimlerinde toplam kaç gıda mühendisinin istihdam edildiğini sordu.
Çalışma hayatının başarılı bir şekilde yürütülmesi için Bakanlıkların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin önemine vurgu yaptı.
Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı